dilluns, 14 d’octubre del 2013

DIARI DEL BLOC

Divendres 24 de gener de 2014 

Un cop realitzades les coavaluacions ha arribat l’hora d’autoavaluar-nos!
Tal i com podeu veure hem creat una última pestanya en la qual apareix una autoavaluació que ens hem fet a través de la rúbrica creada.


Volem agrair, principalment,  la sinceritat dels companys que ens han avaluat, ja que ens han servit de gran ajuda per si un altra dia hem de dur a terme un treball similar. Per altra banda, agrair també a totes les persones que han fet una ullada al nostra bloc. 

Cal dir que, en la realització d’aquest treball, hi hem dedicat molt esforç i molt interès i estem realment contentes del resultat obtingut en relació a la feina realitzada, perquè al principi no ens imaginàvem que arribaríem a estar tant satisfetes. Hem comprovat, per tant, que amb esforç i dedicació s’obtenen bons resultats. 
 
Divendres 17 de gener de 2014

Els blocs ja estan força complerts i ha arribat l'hora de dur a terme la coavaluació! A continuació posem els blocs que ens ha tocat coavaluar i el comentari que hem realitzat a cadascun d'ells.

  •  gironamenamora2013.blogspot.com.es

    L’organització del bloc és adequada tot i que creiem que hi ha pestanyes en les quals hi ha absència d’informació, com ara l’apartat de “com ha canviat” i “de què vivim”. Cal posar els diferents continguts en el lloc que els pertoca. Si fem referència a la presentació del bloc creiem que és correcte, amb el que fem referència a les imatges, els colors, la lletra i la mida d’aquesta.
El que hem observat és que molta de la informació està extreta d’Internet, amb això ens referim amb el “copiar i enganxar” i, a més a més, hem detectat moltes errades ortogràfiques, aspecte que, si representa que aquest és un bloc educatiu no podria haver-hi pràcticament. En aquest aspecte n’hem detectat també a les activitats, les quals creiem poc creatives i amb poca informació referent als objectius, als continguts i la creativitat. Es poden millorar molt.
Finalment, després d’aquesta valoració els membres d’aquest bloc creiem que no han mostrat constància i que hi ha molts aspectes a millorar. Així que la nota que els donem és el 5.

  • santgregoriagrada.blogspot.com.es
    El bloc està molt ben organitzat, conté totes les pestanyes, els noms dels components del grup, els enllaços dels blocs dels companys i l’eslògan. Hi ha totes les pestanyes i la informació exposada al bloc és molt clara i entenedora.
La presentació del bloc és correcte. La imatge, colors, lletra i mida d’aquesta s’adeqüen perfectament i són molt encertats. Encara que hi ha parts on la lletra varia la mida i el tipus, no hi hem donat gaire importància perquè ho heu esmentat en una entrada al diari.
Els continguts que conté el bloc estan a la pestanya corresponent i s’adequa a l’alumnat de primària. Tot i així, hi hem trobat alguna falta de mecanografia i falta posar els enllaços d’on prové la informació dels gràfics.
Pel que fa l’activitat, hem pogut veure que només n’heu creat una. Tot i que la idea és original i creativa, creiem que falta contingut i que no només amb aquesta es poden entendre les tres pestanyes del bloc, per tant faltarien activitats per complementar-la. Cal dir també que l’activitat, tal i com està exposada en el bloc no és prou entenedora i mancarien imatges i més informació per acabar d’entendre-la.
Tot i així, l’activitat fa reflexionar als alumnes perquè treballen amb mapes i treballen alguns aspectes de l’economia i de la història.
Hem vist que en el bloc es reflecteix l’esforç posat, però faltaria més constància al diari.
Per acabar, hem de dir que les pautes i la majoria dels objectius proposats inicialment s’han assolit. La nostra nota final és: 7,5.
 
  • blanessocials2013.blogspot.com.es
   Pel que fa la organització del bloc està bé tot i que hem trobat a faltar els vostres noms, és a dir les components del grup. A més a més creiem que la informació que heu posat a les diferents pestanyes és escassa, per tant s’hauria d’ampliar.
La presentació del bloc està molt bé, s’entén perfectament en quan a la mida i la tipologia de la lletra utilitzada. 
Els continguts són correctes i estan a la pestanya corresponent, però cal que vigileu perquè hem observat també alguna falta, possiblement problemes de mecanografia. Per altra banda, creiem que hauríeu de citar les webs d’on heu tret les dades de les diferents pestanyes del bloc.
Les activitats didàctiques que heu dissenyat estan bé per realitzar amb nens i són força creatives, però algunes d’elles no els permet acabar de reflexionar del tot. Hem trobat a faltar el guió que hauria de seguir el docent.
En general podem dir que en el bloc es reflecteix l’esforç emprat però cal remarcar que les entrades en el diari són escasses. En quan les pautes inicialment marcades, s’han assolit adequadament així com també la majoria d’objectius.
Tot i les coses que us hem comentat anteriorment creiem just que la nota final sigui un 6.5.


Divendres 13 de desembre de 2013

Tal i com podeu veure hem realitzat alguns canvis, ja que ens hem trobat que depèn quins ordinadors la pestanya d'activitats didàctiques no s'obria. Per tal de solucionar aquest problema hem hagut de disminuir la mida de la lletra de les diferents pestanyes.

Pel que fa la mida de lletra del text de les diferents pestanyes hi seguim treballant  perquè no aconseguim que totes es vegin de la mateixa mida, tot i que us podem assegurar que ho són.

Dimecres 11 de desembre de 2013

Hem acabat les activitats didàctiques!
Després de varis dies pensant quines activitats serien les més adients per acabar d’entendre, de manera més interactiva, el Municipi de l’Escala, ho hem aconseguit!
Hem realitzat tres activitats didàctiques diferents sobre les tres pestanyes: com és, de què vivim i com ha canviat.

Per tal d’acabar d’entendre com és el Municipi de l’Escala, hem realitzat una activitat que es titula: què és què? Que ajuda a veure les diferents parts de l’Escala i a on es situen els principals monuments i llocs importants de l’Escala.

A continuació podreu veure la següent activitat que es titula: descobrim el museu! Us proposem visitar el museu de l’anxova i la sal de l’Escala, i realitzar aquesta activitat per tal d’entendre millor aquest ofici i de què ha viscut al llarg dels anys i viu actualment el Municipi.

Per acabar hem realitzat l’activitat: nosaltres som els protagonistes! Us proposem viatjar en el temps durant 5 èpoques diferents, on podreu veure com ha canviat l’Escala i com es vivia en diferents contextos!

Seguidament de cada activitat, podreu veure el dossier pels mestres, per tal de saber com, què i perquè fer aquestes activitats!

Esperem que us agradin i les gaudiu molt!!
Moltes gràcies per visitar-nos i... BON NADAL!

Diumenge 8 de desembre de 2013

Després de llegir els vostres comentaris i reflexionar sobre el que ens dèieu, hem decidit retocar una mica el bloc i canviar la informació de les pestanyes: de què vivim i com ha canviat.

Les vostres opinions ens han ajudat molt per millorar el bloc, moltes gràcies!
Durant aquestes últimes setmanes, el grup ha estat treballant amb les activitats didàctiques. Us podem assegurar que d’aquí molt poc us les penjarem! Seguirem treballant!!!

Diumenge 24 de novembre de 2013

Avui hem realitzat la coavaluació als blocs corresponents. A continuació ho exposarem:


  • Bloc de Girona http://gironamenamora37.blogspot.com.es/
Bon dia nois!
En primer lloc, pel que fa al croquis creiem, tal i com ja us han comentat unes altres companyes, que esmentéssiu el lloc que representa el croquis, així com també el dia i la hora, ja que són les dades que han d’aparèixer. També creiem que en aquesta pestanya del “com és” falta tota la informació del municipi, esperem que ho poseu properament.
Per altra banda, la pestanya de què vivim creiem que la informació que hi heu posat és escassa, caldria posar-n’hi més, i trobem a faltar alguna graella amb dades i algun gràfic per tal de ser més vistós i entenedor.
El fet d’haver gravat el vídeo en el vostre municipi i que aquest surti de fons és molt apropiat però hem pogut veure que només us baseu en la història i no queden clares les principals diferències entre abans i actualment. En la nostra opinió hauríeu d’haver parlat de les tradicions i els costums principals del municipi, així com també la manera de viure dels gironins.


  • Bloc d'Olot  http://olotsocials13.blogspot.com.es/
Bon dia nois!
Després de mirar-nos el vostre bloc creiem que la informació que heu exposat està molt bé, ja sigui en el “com és”, “de què vivim” com el “com ha canviat”. El vídeo és molt entenedor i el fet de posar-hi fotos es veu més clar tot. Creiem que us faltaria posar més entrades al bloc.
Bona feina! Ànims!


  • Bloc de Sant Feliu http://santfeliudeguixolssocials.blogspot.com.es
Bona tarda nois!
Pel que fa al croquis de la pestanya “com és”, creiem que us faltaria esmentar el lloc que representa el croquis, així com també la hora en el que l’heu realitzat i el dia, per tal que la gent es pugui situar millor. Esperem que properament poseu la informació pertinent.
Per altra banda, en la pestanya “de què vivim” us recomanaríem que poséssiu una breu introducció i conclusió. Tot i així el comentari que feu després de cada taula està correcte.
Finalment, pel que fa al vídeo trobem molt adequat el que expliqueu i creiem que sintetitzeu molt bé els aspectes més importants que han anat canviant. El fet que surti el municipi de fons és molt bona idea.
Molts ànims i a seguir treballant!

Properament farem canvis en el nostre bloc a partir dels comentaris que ens han anat fent. Moltes gràcies!

Dijous 21 de novembre de 2013

EL BLOC VA CREIXENT!!
Tal i com podeu veure hem afegit el croquis de l'Escala dut a terme des de la Torre de Montgó, a la pestanya de com és, i l'enllaç del video explicant informació sobre el municipi, recollida a través d'entrevistes, en la pestanya de com ha canviat. El que també hem fet ha estat posar la informació corresponent de "com ha canviat" aquest Municipi.

Esperem que estigueu aprenent tant o més que nosaltres sobre l'Escala i que us agradi el nostre bloc.

Dilluns 18 de novembre de 2013

Aquest cap de setmana, concretament el dissabte, ens hem desplaçat fins el municipi de l'Escala per tal de realitzar una sèrie d'entrevistes a diferents persones.

Dur a terme les entrevistes ens ha ajudat molt per saber l'evolució del municipi i que les fonts fossin fiables, ja que ens ho han explicat en primera persona. Les persones entrevistades s'han mostrat en tot moment amb molt d’interès per ajudar-nos i predisposades a fer-ho.

També hem anat a totes les zones de l'Escala i hem realitzat fotografies. A més a més, algunes persones entrevistades ens n'han proporcionat d'antigues i és per això que els hi volem agrair la seva participació en tot moment.

Pròximament completarem la pestanya de com ha canviat amb tota la informació recollida.

Dimecres 13 de novembre de 2013

Avui ens hem tornat a mirar el guió del bloc i ens hem adonat que, tot i que ja vam fer la coavaluació, no vam posar els diversos comentaris realitzats en el diari del bloc així que ho farem a continuació.


  • Montornès del Vallés:
Bona tarda! Som la Júlia Buxó, l’Eva Batista, la Mireia Font i la Judit Rovira. Un cop revisat el vostre bloc, creiem que heu seguit les pautes correctament i l’estructura del bloc també és l’adequada. Cal tenir present, però, que tot i que ja heu posat alguns dels links dels blocs de la resta de companys i companyes de classe encara en falten alguns. Molts ànims!


  • Vila de Gràcia de Barcelona:
Hola! Som la Judit Rovira, l'Eva Batista, la Mireia Font i la Júlia Buxó. Després de llegir el vostre bloc, podem dir que heu seguit correctament les indicacions donades i l'estructura del bloc. Tot i així, hem trobat algunes faltes d'ortografia que caldria corregir. A més, cal afegir els blocs dels companys de classe. Tota la resta, està molt bé! Molts ànims!


  • Calonge:
Bona tarda! Nosaltres som l'Eva Batista, Júlia Buxó, Mireia Font i Judit Rovira. Creiem que el vostre bloc, ara per ara està ben realitzat, ja que totes les pestanyes i continguts es veuen de manera correcte, així com la informació del grup. El que si que us falta són els links dels blocs de la gent de la classe. Molts ànims!


  • Blanes:
Hola! Nosaltres som la Judit Rovira, l'Eva Batista, la Júlia Buxó i la Mireia Font. Després d'haver estat observant el vostre bloc, podem dir que les entrades i pestanyes estan correctes però cal que poseu els enllaços dels blocs dels companys de classe. Això es tot, seguiu endavant!

Esperem que us estigui agradant el nostre bloc i el seguiu visitant!!

Dilluns 11 de novembre de 2013

Avui hem afegit la informació adient a la pestanya “De què vivim”. Hem explicat a grans trets l’evolució de l’economia al municipi de l’Escala, però sobretot hem comparat amb Catalunya aquells temes importants per a l’economia d’un municipi litoral com és el de l’Escala. Tot i així cal dir que estem tenint certs problemes amb la presentació d’aquesta pestanya, així que hi continuarem realitzant canvis.

Moltes gràcies per les vostres visites!

Diumenge 10 de novembre de 2013

Avui hem afegit nous gadgets així com l'hora actual i el temps que fa a l'Escala en previsió de quatre dies. D'aquesta manera, tots els visitants del blog podran saber de quin clima disposa una de les poblacions de l'Alt Empordà.

També hem afegit informació sobre com és l'Escala!!! Hem explicat on està situat el municipi, les diferents parts, els seus monuments i festes més importants i el menjar més típic! D'aquí poc, us penjarem un cròquis, per completar la informació que hem posat, i entengueu més com és el municipi.

Esperem que aneu visitant el nostre blog i que sigui del vostre gust!


Diumenge 3 de novembre de 2013

Després de buscar molt, hem aconseguit canviar el format del bloc!
Hem dissenyat el bloc, de tal manera que us fos més entenedor per a tots. D'aquesta manera, creiem que és més fàcil de llegir i més visual. D'altra banda, hem aconseguit que es veiés la pestanya d'activitats didàctiques, ja que l'havíem afegit però no sabíem perquè no es veia.

Moltes gràcies per la vostra visita, i esperem que aquest disseny sigui més adient!

Divendres 1 de novembre de 2013

Volem agrair la sinceritat en els comentaris dels companys, ja que ens han servit de gran ajuda a l'hora d'acabar de perfeccionar el bloc. Cal tenir present que el que diuen en els seus comentaris ja ho tenim fet però ens hem adonat que en depèn quins ordinadors, ho hem comprovat amb alguns companys, el nostre bloc es veu de diferents maneres.
Pròximament, mirarem de solucionar-ho i en cas que no puguem canviarem el disseny d'aquest.

Dilluns 14 d’octubre de 2013

Un cop decidit quin municipi ens agradaria treballar, hem creat un compte de Google. A continuació, hem realitzat el disseny bàsic del bloc, juntament amb el títol, la plana principal i les planes fixes, on hi haurà la informació corresponent al municipi. A més a més, hem completat la plana d’objectius amb la informació sobre nosaltres i el nostre treball.

Pel que fa al disseny ens hem posat d’acord molt fàcilment en la manera de fer-ho. Hem triat colors rellevants per tal que destaquessin amb la imatge de fons. Tot i així, no descartem possibles canvis en el disseny.

Gràcies per la vostre visita! 

9 comentaris:

  1. Hola! Nosaltres som la Miriam Marin, en Benet Josep Cadena i la Beth Sabrià. Observant el vostre blog ens agradaria comentar-vos que pel que fa el disseny trobem que el fons dificulta bastant la lectura de les parts escrites del vostre blog. La fotografia es molt acurada i exemplifica bé el que representa el poble de l'escala. Pel que fa als objectius del blog, creiem que esta molt clara quina és la vostra intenció amb el blog i a qui va dirigit! Esperem que us hagi servit d'ajuda!

    Fins aviat!

    ResponElimina
  2. Hola,

    Us recomanem que canvieu el format de la lletra o bé la fotografia de fons per tal de facilitar la lectura. D'altra banda pensem que el bloc està molt complert.
    Fins aviat!

    Alba Garriga, Miguel Ángel Linares i Zoraida Gonzalez

    ResponElimina
  3. Hola!
    Som el grup de la Yasmina Gallego, Laia Vila, Laura Puig Florido i Carla Gallart.
    Observant el blog creiem que la imatge de fons és molt acollidora i en general està complet, només hem trobat un petit detall que falta i és que a les pestanyes us falta les activitats didàctiques.

    Fins aviat!

    ResponElimina
  4. Hola!
    Hem observat el vostre blog i creiem que la imatge de fons dificulta molt la lectura de les entrades. Per altre banda, com us han comentat els nostres companys us faltaria una pestanya referent a les activitats.

    Bona feina, molta sort i fins aviat!

    ResponElimina
  5. Bones!

    En primer lloc, la pestanya com és, ens sembla ben estructurada i tot molt correcte. Pel que fa al croquis, ens sembla molt bé i conté els espais més importants (tot i que està bastant arrugat per la part inferior, però va, us ho passarem...).

    En segon lloc, la pestanya de què vivim. Està molt treballada però no podem oblidar que aquesta pestanya ha d'estar encarada en tot moment cap a l'economia. Com podreu entendre la població per sexe o la població per nacionalitat, per exemple, no tenen gaire a veure amb l'economia. També us recomanem que, a part de comparar l'Escala amb Catalunya (el qual està molt bé), també ho compareu amb algun altre municipi -o la pròpia comarca-. D'aquesta manera podríeu extreure Catalunya d'alguns gràfics i que no sigui un 100% vs. 0%.

    Finalment, la pestanya com ha canviat. L'únic inconvenient que hi podem trobar és que hi ha massa informació. Pel que fa al vídeo, enhorabona. Un vídeo clar, precís i totalment entenedor. Bona feina!

    Ànims i endavant!

    Dani Campos, Xavi Campos, Joshua Tena i Rubén Vargas

    ResponElimina
  6. Bon dia noies!

    Coincidim bastant amb els comentaris del nostres companys, pensem que el de què vivim s'hauria de centrar més en algun aspecte de l'economia tot i que la nostra opinió és que les dades que heu donat no estan de més ja que sempre ens poden ajudar a entendre millor el context i situar-nos.

    Volem felicitar-vos pel vídeo ja que està molt ben treballat i la informació s'exposa de manera clara i entretinguda, també ens ha agradat i hem trobat interessant els petits gadgets que heu afegit al costat dret de la pàgina on s'observen per exemple dades com el temps a l'escala.

    Enhorabona pel treball realitzat, seguiu així!!

    ResponElimina
  7. Bon dia noies!
    Hem trobat el vostre bloc molt ben realitzat i seguint la nostra rúbrica considerem que:
    - Respecte els aspectes formals, el disseny és adequat a nens de primària, la correcció ortogràfica i gramatical és adequada i la informació està molt ben organitzada en apartats.
    -Les activitats didàctiques són aplicables a l'escola, el quadern del professor està bastant bé tot i que considerem que la informació és feixuga, però en general les activitats són motivadores, reflexives, significatives i funcionals.
    -La informació és clara i concreta, les dades estan actualitzades, el text no es gaire original però totes les fonts estan citades, bona feina.
    -Respecte les actituds, cal felicitar-vos per les actualitzacions dels diaris i per fer cas als comentaris dels companys.
    -En global, és una bona eina didàctica perquè els alumnes interpretin i millorin el món.
    La nota global del vostre bloc, és d'un 8.
    Moltes felicitats per la vostra feina.

    ResponElimina
  8. Bona tarda guapíssimes!

    Hem estat observant el vostre bloc i creiem que està molt rebé! Per tal de facilitar l'avaluació, us anirem explicant el que hem pensat de cada apartat.

    Comencem!

    -Aspectes funcionals: El títol i el subtítol són correctes ja que s'hi recull l'informació que se'ns demanava i és clara i visible. A continuació, en relació a les entrades del diari, creiem que reflexen perfectament la vostra constància en l'elaboració del bloc ja que respecten els terminis de les diferents atsques que havíem d'anar fent. A més a més, ens ha agradat molt que també compartíssiu amb tots nosaltres, les vostres coavaluacions. També teniu el llistat de blocs dels vsotres companys/es. L'organització és funcional, ja que l'estructura del bloc és clara i entenedora i la seva estètica( colors marins que lliguen amb la foto de fons , i concorden amb el fet de que esteu treballant un poble pescador, a més, la lletra és negre i el fons blanc, per tant, no és sobre carregat) també és funcional perquè ajuda a trobar allò que es busca amb facilitat. I per últim, no teniu faltes d'ortografia. Així doncs, d'aquest apartat us mereixeu un: MOLT BÉ.

    Seguim...

    Continguts: Pensem que el contingut d'aquest bloc és clar i entenedor i que heu tingut en compte el públic al qual va dirigit aquest bloc. A més, segueix un ordre i és complet. Tot i així, en el redactat de la pestanya d'objectius ens hi ha faltat claredat i concretar més els objectius que su havíeu plantejat, pensem que el redactat està un xic mal estructurat. Però en general, molt bé, per això d'aquest apartat us posem un: BÉ.

    I per acabar...

    Activitats: Les activitats que vosaltres heu plantejat ens han agradat molt. Són activitats aplicables, originals i completes. Pensem que la idea d'anar al museu perquè els alumnes puguin observar i aprendre és bona. També hem de dir que estèticament, com que heu utilitzat el publisher són activitats vives i boniques. En referència al seu contingut segueix essent clar i explicít com la majoria de contingut del vostre bloc. Teniu la fitxa pels alumnes feta i també el quadren dels mestres.
    Per tant, en conclusió, en aquest apartat torneu a mereixer un: MOLT BÉ.

    I respecte l'actitud també MOLT BÉ ja que veiem que és un bloc treballat i que us hi heu dedicat. Gràcies això, és convarteix en una bona eina didàctica.

    La nota global és un 9.

    Enorhabona per la feina feta trempades!


    RIOC

    ResponElimina
  9. Hola noies!

    Som el grup de l'Anna Colomer, la Clàudia Padrós i la Paula Daniel, del blog de la Vila de Gràcia.
    Després de fer una visita per tots els racons del vostre bloc ens agradaria felicitar-vos, doncs, creiem que heu fet una feina esplèndida.
    Segons el que ens hem plantejat, us anirem desglossant com hem dut a terme la vostra avaluació.

    Per començar ens hem fixat amb els aspectes formals, hem pogut veure com no heu comes cap falta ortogràfica ni gramatical, els textos són coherents i d'origen propi. Heu creat un disseny adequat als infants, l'organització del bloc és clara i heu complit tots els punts que estaven acordats amb el mestre. A part el títol i l'eslògan van relacionats amb la temàtica del vostre bloc, l'única cosa que us faltaria és que fos una mica més original.
    Respecte a les activitats són idònies per l'edat dels nens i nenes que heu acordat i es poden dur a terme a l'escola, promouen a la investigació i la reflexió. També són creatives, força innovadores i treballen les competències.

    Ens ha agradat que fossin principalment vivencials, aquest fet el valorem molt positivament. I ens ha agradat que hàgiu fet un quadernet pel mestre, creiem que està molt ben estructurat i és molt clar.
    Respecte a la informació creiem que és clara i entenedora per qualsevol persona que entri en aquest bloc, encara que creiem que no heu utilitzat la forma correcta a l'hora de redactar els objectius, doncs haurien de ser curts i redactats en infinitiu, així permetent una lectura ràpida, en comptes de redactar-los tots junts. Tot i així heu citat les fons d'informació i heu col·locat diversos suports visuals, es pot veure que realment heu posat molt d'interès a l'hora de realitzar la tasca.

    Per acabar creiem que heu tingut una bona actitud a l'hora de fer cas a les correccions que us han proposat els vostres companys i heu anat creant amb una certa continuïtat el diari.

    Per tots aquests motius la nota que us donem nosaltres és un 9.

    ResponElimina